dijous, 19 de febrer del 2009

UNGÜENTS MEDICINALS

Els ungüents són preparats a base d'olis macerats amb planta i cera verge d'abelles. La planta passa 40 dies en contacte amb l'oli i d'aquesta manera assegurem que ha anat deixant els principis actius en l'oli, que després filtrarem i utilitzarem per a fer l'ungüent. És important anar remenant el preparat, ja que d'aquesta manera dinamitzem els components i ajudem al procés d'extracció.
Un cop filtrat l'oli ja podem fer la crema afegint-li la cera d'abelles. Jo utilitzo cera d'opercle d'un apicultor que em garanteix que és 100% natural (sense parafina!). S'ha de vigilar perquè moltes ceres estan mesclades amb parafina. I al final del procés se li afegeix els olis essencials.

UNGÜENT D'ANTIINFLAMATORI
Té propietats antiinflamatòries, analgèsiques i circulatories. A nivell muscular l'àrnica està indicada en cas de contusions, esguinços, luxacions musculars, atrofia muscular, hematomes i sangtraïts. A nivell articular alleugera el dolor en cas d'artritis reumatoide. A nivell de pell està indicat pel tractament de les estries de l'embaràs (aplicant l'ungüent 4 cops al dia), i en cas de congelació dels teixits. Mai aplicar en ferides obertes. Es pot utilitzar pels infants.
Composició: oli d'àrnica , oli d'hipèric, cera d'opercle, olis essencials d'àrnica, romaní i espígol.




UNGÜENT DE CALÈNDULA
Té propietats antiinflamatòries, antisèptiques, cicatrizants, desintoxicants, fungicides... la calèndula està especialment indicada en el tractament tópic d'afeccions diverses de la pell i mucoses, com ferides, llagues, cremades solars, picadura d'insectes, pells inflamades i reseques, èczemes, així com la dermatitis dels bolquers. Nodreix en profunditat, regenera i proporciona suavitat a la pell. Es pot fer servir pels mugrons de les dones lactants, així com a bàlsam labial.
Composició: Oli de calèndula, oli d’hipèric, oli d’alvocat, oli de germen de blat, oli de sèsam, manteca de cacao, cera d'abelles verge i oli essencial de calèndula.

UNGÜENT VIES RESPIRATÒRIES (no disponible actualment)
Ungüent indicat pel tractament de les afeccions respiratòries (tos, refredats, afeccions bronquials, faringitis, congestió nasal).
És un ungüent que ha estat macerat durant 40 dies amb oli de sèsam, plantes i fruits amb propietats antitussígenes, descongestionants, bronquials i expectorants. Ús extern i localitzat.
Composició: Oli de sèsam macerat amb flor de gordolobo, llantén, malva, pulmonària, tussílag, espígol, pinyes d'avet gris i oli essencial d'eucaliptus.

2 comentaris:

  1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Hola! M e gustaría comprar algunos productos, hay alguna manera de contactarte? Gracias!:)

    ResponElimina