dijous, 27 de novembre del 2008

DONES EN MARXA, DONES EN XARXA

Fa més d'un any que va neixer la iniciativa de crear una xarxa entre dones que ens dediquem a l'artesania, la pagesia o el turisme rural dins del vallès Oriental. La idea va sorgir degut a que totes compartiem una mateixa visió sobre el desenvolupament del món rural des d'una perspectiva de gènere. Totes som dones, que vivim del camp o pel camp i que ens sentim responsables de la seva conservació. D'altre banda, dins les societats rurals, la dona té un paper importantíssim en el manteniment d'un medi rural VIU paper que volem reconèixer i visualitzar. Per mantenir un medi rural viu, però cal preservar les inciatives familiars, els treballs artesanans, el turisme agrorural...i aquest és un dels objectius de la xarxa, ajudar-nos perquè això sigui possible. Optem per l'ajuda mutua i la col.laboració com a forma de relacionar-nos entre nosaltres i amb el nosatre entorn.

Partint d'aquestes idees ens enxarxem per donar-nos suport mutu a les iniciatives individuals, així com aprofitar sinèrgies que ens ajudin individualment i col.lectivament.

Des de que vam començar a treballar juntes hem fet accions formatives varies, hem fet visites a projectes portats a terme per doneso col.lectius de dones, hem organitzat unes jornades sobre Dona i desenvolupament rural , i actualment estem debatint quines seran les accions força de orientaran la tasca de la xarxa.

Aquest projecte ha estat acompanyat des dels inicis pel Consell comarcal del VVOO, i gràcies a l'impuls que ens ha donat, avui dia ja hem creat les bases per començar a treballar autonomament.

Per contactar amb nosaltres ens podeu escriure a donesenxarxavalles@gmail.com
Actualment estem treballant en la creació del blog de la xarxa, i en els blogs de cada una de nosaltres. Tot i que encara el tenim en construcció, podeu clicar a http://www.donesenxarxavalles.blogspot.com/ per conèixer més de nosaltres.

Si teniu interès en aquest iniciativa no dubteu en contactar amb nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada